Știm, selectarea modelului de
îmbrăcăminte potrivit, fără a greși mărimea, croiala și stilul, a devenit o încercare mai dificilă decât în urmă cu câțiva ani.
Această complicație în ceea ce privește cumpărarea unui articol de îmbrăcăminte se datorează evoluției modei. Există
atât de multe stiluri diferite, încât nu mai știm la ce să ne uităm și ce să alegem.
De aceea, am realizat acest ghid pentru a vă ajuta să știți exact cum să alegeți corect o bustieră.
Înainte de a începe, este esențial să trecem în revistă câteva aspecte despre acest tip de îmbrăcăminte, iată-le:
Ce este un
bustier
?
Bustierul este o piesă de lenjerie intimă destinată femeilor, care ajută la susținerea bustului. Uneori prevăzut cu bretele, se așează pe trunchiul corpului fără a depăși limita superioară a sutienului.
Pentru modelele care altfel nu au așa ceva, este indicat să alegeți un model perfect ajustat, pentru ca acesta să nu cadă.
În zilele noastre, bustiera este un mic corset bustin, a cărui croială începe sub subsuori și se termină, în general, în talie.
Care sunt avantajele sale?
Pentru femei, bustierul aduce multe avantaje interesante, pe plan fizic, estetic și mental.
În primul rând, în ceea ce privește aspectul fizic, anumite modele folosesc osul de balenă, precum cele întâlnite la corseturi. Acest whalebone este foarte avantajos, deoarece rigidizează structura hainei și sculptează figura femeilor, oferindu-le un aspect mai subțire.
Având curbele corpului puse în evidență, acestea obțin automat celelalte două beneficii ale purtării unei bustiere.
În al doilea rând, tocmai latura estetică este pe locul al doilea în clasamentul acestor avantaje.
De fapt, multe modele vă permit în prezent să emanați un șarm incredibil. Tocmai acest rezultat estetic se datorează croielii și designului noilor modele de
bustiere
.
Mai frumoase, mai colorate, mai originale și mai sexy decât cele din trecut, bustierele de astăzi sunt capabile să creșcă carisma unei femei și asta ne aduce la ultimul avantaj.
Pentru a termina de înțeles ce lucruri pozitive primești atunci când porți o bustieră, să trecem la aspectul moral.
Poate că unele persoane nu-și dau seama, dar este esențial să te simți bine în pielea ta. Deși încrederea în sine și starea de bine personală sunt subiecte care ar putea face obiectul mai multor cărți dată fiind complexitatea lor, trebuie totuși să ne amintim un punct cheie în situația noastră. Să purtăm o ținută în care ne simțim frumoase și elegante, are un impact pozitiv asupra sănătății mentale.
În marea majoritate a cazurilor, o femeie care crede că arată bine și se simte bine în cizme, va fi mai zâmbitoare, mai veselă și mai fericită atunci când o vom vedea.
Un rezultat dovedit conform mai multor studii care stipulează că ținuta vestimentară a unei persoane joacă în binele psihic, așa că nu ezitați să alegeți o bustieră superbă în care vă veți simți radiantă.
Diferitele tipuri de bustiere
Întotdeauna cu scopul de a ști cum să alegi corect acest stil vestimentar la cumpărare, este important să cunoști mai întâi diferitele tipuri de bustiere.
1)
Overbust
Prezent în 95% dintre garderobe, fiind totodată și haina cea mai des purtată de sexul feminin, bustierul Overbust a devenit la fel de celebru și indispensabil ca și pantalonii din denim .
Cuptura sa overbust acoperă sânii, burta și șoldurile. De
obicei, se asortează cu blugi sau pantaloni scurți.
2)
Topul Bustier
Topul bustier este versiunea sexy a acestui articol de îmbrăcăminte. Acest tip de bustier este foarte scurt și lasă la vedere aproape toată burta.
Căutând doar sânii, acest model le oferă femeilor un aspect foarte sexy. Este perfect pentru a scoate în evidență toată frumusețea feminină și se asortează ușor cu orice pantaloni, fuste, pantaloni scurți și treninguri.
3)
Balconette
Bustiera balconette este concepută astfel încât țesăturile din care este confecționată să fie orientate spre bust. Croiala acestei piese oferă o demarcație vizuală între sânii tăi și restul corpului.
Obțineți un decolteu foarte pronunțat purtând acest tip de îmbrăcăminte foarte special.
4)
Corsetul fără bretele
În ultimul timp, este corsetul fără bretele cel mai râvnit de tinerele din noua generație.
Adevăr, acest tip de bustieră este inspirat de corsetul cu balene, al cărui unic scop este de a modifica talia. Prin îmbinarea celor două piese vestimentare, a rezultat un model, capabil să ofere un stil trendy, chic și sexy, reducând în același timp ușor talia purtătoarei.
5) Rochia fără bretele
Deși această piesă nu este considerată cu adevărat o bustieră pură, dorim totuși să v-o prezentăm, deoarece oferă și ea multă carismă.
Această piesă faimoasă nu este alta decât rochie corset cu bretele
. O rochie frumoasă pe care nu veți găsi nicio bretea. Îți permite să ai umerii goi și un trunchi mai subțire. Partea inferioară a rochiei fără bretele este de obicei plutitoare, pentru a adăuga puțin volum ținutei.
Criterii pentru alegerea modelului potrivit
Vă prezentăm cele trei criterii mai importante de care trebuie să țineți cont înainte de orice achiziție.
1) Decolteul
său
Înainte de a vă achiziționa noua bustieră, analizați-i corect decolteul, deoarece acest criteriu va avea o mare importanță în finalitatea apariției vestimentare.
Iată care sunt diferitele decolteuri:
- decolteu pătrat
- decolteu
rotund - decolteu
drept - decolteu plonjor
- decolteu adânc
- .decolteu în inimă
dulce - decolteu în formă de
inimă - decolteu în
V - decolteu
fără bretele - decolteu în formă de șanț
- .Decolteu
asimetric - decolteu
bărcuță - decolteu
halter - decolteu
decolteu - decolteu decolteu teardrop
- decolteu umeri goi
.
2)
Mărimea
sa
În ceea ce privește mărimea, dorim să vă avertizăm. Nu luați ușor criteriul acesteia, deoarece este de departe cel mai important.
Pentru a ști ce mărime de bustieră să alegeți va trebui să vă luați singuri măsurile. Măsurați-vă măsurile bustului, taliei și șoldurilor. În
acest fel vei ajunge să faci alegerea corectă a mărimii care ți se potrivește.
3) Țesătura sa
Trebuie să știi din ce tipuri de țesătură este confecționată bustiera ta, deoarece confortul tău depinde de asta.
În general, bustierele sunt confecționate din bumbac, poliester sau piele. Toate acestea sunt materiale rezistente, care sunt confortabile de purtat. Luați un articol de îmbrăcăminte care vă va rezista în timp.
Ce stil cu o
bustieră
?
Vă veți afla că există mai multe stiluri de bustieră. Fiecare oferă un aspect și un stil diferit.
Pentru a înțelege mai bine iată care sunt stilurile pe care le puteți obține cu o bustieră:
<1) La modă
Pentru un stil chic și la modă, purtați acest superb bustier fără bretele pentru deplasarea zilnică!
2) Urban
Pentru a avea un stil urban, îmbracă acest corset cu bustieră cu pantaloni scurți. Vei arăta cool și casual.
3) Elegant
Pentru o ieșire în oraș, trebuie să arăți elegant, așa că îți recomandăm acest sublim bustier foarte chic!
4) Sexy
Pentru a fi sexy, nimic nu poate fi mai simplu. Nu trebuie
decât să adopți acest bustier deschis care adaugă o notă de seducție ținutei tale.
5) Îmbrăcată
.
Pentru ceremonii precum nunți, botezuri, logodne, îndrăznește să porți această incredibilă bustieră de nuntă care face ca orice femeie să arate foarte superb.
Cum alegi bustiera potrivită?
După ce am detaliat punctele esențiale despre această piesă de îmbrăcăminte feminină, ne putem concentra acum pe alegerea înțeleaptă a
bustierei
.
1) Află pentru ce
ocazii o vei
purta
Înainte de orice altceva, trebuie să știi sigur pentru ce ocazii vrei să cumperi o bustieră. Este pentru purtarea de zi cu zi, din motive profesionale, pentru o seară, o întâlnire sau chiar o ceremonie.
Vantajul de a cunoaște acest element, este că îți va ușura căutarea mai târziu.
2) Stabilește-ți bugetul
După ce știi pentru ce ocazie ai nevoie de bustieră, calculează cât ești dispusă să investești în noua piesă vestimentară.
Pregătiți-vă un buget de aproximativ treizeci de euro pentru un model pe care îl veți purta zilnic și în jur de cincizeci pentru cele destinate ceremoniilor sau serilor.
3) Începeți
căutarea
Cu bugetul bine stabilit, începeți căutarea. Aveți două modalități de a face acest lucru, fie în magazinele fizice care sunt de obicei în centrul orașului , fie în magazinele mai moderne, pe internet.
Cu toate acestea, trebuie să vă dezvăluim un mic secret, unele branduri precum Maison du Corset oferă modele disponibile doar pe site și nu și în magazinele fizice.
4) Imaginează-te purtându-l
În urma cercetărilor tale, trebuie să fi reperat mai multe tipuri de bustiere care te-au atras. Pentru a
finaliza achiziția și a face alegerea corectă, imaginați-vă că îl purtați!
Vă întrebați cu ce blugi îl voi purta, dacă ar trebui să îl asortez cu un sacou, dacă este posibil să îl port cu tocurile mele superbe pentru această seară.
Ai înțeles, imaginația ta te va ajuta să te proiectezi cu bustiera și asta rămâne cea mai bună modalitate de a face o alegere în viață!
Acum depinde de tine!”
.